Släpvagnskoppling - Allt du behöver veta om Släpvagnskopplingar och Dragkrokar


Eftermontering av släpvagnskoppling

Eftermontering av släpvagnskoppling

På de flesta bilar går det att montera en dragkrok i efterhand. Om man går till en bilverkstad kostar det allt från 8.000 kr för de vanligaste bilarna upp till 30.000 för att får en släpvagnskoppling på t.ex. Mercedes. Detta är väldigt mycket pengar för 40 kg järn.

Det går att spara mycket pengar på ett köpa en dragkork från någon bildelsfirma som t.ex. Mekonomen eller Skruvat. De billigaste släpvagnskopplingarna kostar 1.500 kr och för 3.000 kr får du en dragkrok till de flesta bilar.Kostnad för en avtagbar dragkrok

Montera en dragkrok i efterhand

Om du vill ha en avtagbar dragkrok av någon anledning så kostar dessa mer än en fast monterad dragkrok. Normalt får du betala en eller två tusenlappar mer för släpvagnskoppling med en avtagbar dragkrok.

Montera en dragkrok i efterhand

Det finns många bilfirmor som kan hjälpa till att montera in en dragkrok i efterhand. Ofta går det att montera in draganordningen på en förmiddag för en kostnad av 2.000-3.000 kronor plus av släpvagnskopplingen kostar.

För den händige som har tillgång till en billyft kan själv montera en draganordning. Dock är det mycket viktigt att man följer monteringsanvisningen till punkt och pricka.